Wat een goed idee!

 

Eenmaal je het geld en de grond bezit dan kun je overgaan tot het ontwerpen van je droomhuis. Je maakt best eerst een lijstje op met alle details van je toekomstige woning, zo kun je dit beter met de architect bespreken en zien wat er nu juist in je budget past. Wil je bijvoorbeeld een inloopkast of een grote kelder, dan zal de prijs natuurlijk duurder zijn dan normaal ( Ook te lezen )

Nu is het tijd om een architect te contacteren zodat die een prijsofferte kan opmaken om je droomhuis te ontwerpen. Je kunt online naar een architect zoeken of misschien via een vriend. Let met de architect alle afspraken vast en beslis over het maximaal budget per onderdeel. Daarna scherp je samen met de architect het ontwerp aan tot het binnen budget is en je tevreden bent over hoe je woning er gaat uitzien.

 

 

Nu is het tijd voor de bouw. Wil je er zelf ook aan meewerken maak dan dat je uitgerust bent met basismateriaal zoals bijvoorbeeld een gereedschapskist.

Tegenwoordig huren de meeste mensen een aannemer om je droomwoning te bouwen. Je kunt verschillende aannemers contacteren en vragen om een offerte. Misschien heeft je architect wel een goede tip voor een goede aannemer. Wees er wel zeker van dat de afbouwgarantie in de offerte inbegrepen zit. Zo wordt je huis afgewerkt zelfs als de aannemer failliet gaat.

Eenmaal je een keuze gemaakt hebt is het tijd om de aanneemovereenkomst te tekenen. Lees alles goed door en maak afspraken over de bouwtermijn. Zorg voor een goede communicatie met je architect en je aannemer en ook tussen deze twee, zo zal de voortgang van je bouw veel vlotter verlopen. Je zult waarschijnlijk nog vele beslissingen moeten nemen zoals waar de stopcontacten moeten komen of welke kleur de voegen moeten hebben, maar je droomhuis wordt ondertussen beetje bij beetje gebouwd.

 

 

Categories: Generaal